Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 21

Na drie zeer zware weken – maar waarin we prachtige koers hebben voorgeschoteld gekregen – finisht de Tour de France 2023 in Parijs op de Champs-Élysées! Pakt Jasper Philipsen hier zijn bekroning op een fantastische Tour de France? Kan Dylan Groenewegen op de valreep zijn Tour toch geslaagd maken? Of zal de sterke Mads Pedersen hier toeslaan? Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op de Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 21.

Etappe 21 Tour de France 2023

Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 21 – Saint-Quentin en Yvelines – Parijs

Etappe 21 van de Tour de France 2023 start in Saint-Quentin en Yvelines, een in 1965 gebouwde stedelijke agglomeratie van de hoofdstad Parijs. Hier zal er volgend jaar, tijdens de Olympische Spelen die in Parijs georganiseerd worden, binnen drie disciplines worden gestreden voor eeuwige olympische roem. Waaronder het mountainbiken. Een speciale plek dus voor Mathieu van der Poel, die hier volgend jaar goud hoopt te halen!

Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 21 – parcours

De afsluitende rit telt slechts 115,1 kilometer en is nagenoeg vlak. Toch wacht de renners vandaag nog één gecategoriseerde berg: de Pavé des Gardes. Maar zoals altijd zal ook deze laatste etappe van de Tour de France voer voor sprinters zijn. Op de brede banen van de Champs-Élysées, hartje Parijs gaan we hier de krachtpatsers nog eenmaal tegen elkaar zien.

Na een passage in het wereldberoemde Versailles, ook hier zullen sporters in de moderne vijfkamp strijden om goud, zilver en brons, dokkeren de coureurs Parijs binnen. Langs het Louvre, voorbij het Palace de la Concorde wordt de Champs-Élysées bereikt. Een prachtig stukje Parijs dat wars staat van historie en een lust voor het oog zal zijn. Reken er maar weer op dat de Franse organisatie (en regie van de televisie) alles uit de kast zullen trekken, om ook de Tour de France 2023 weer feestelijk af te sluiten. Aan de renners eenmaal op de Champs-Élysées gearriveerd nog een heerlijke laatste taak: zeven ronden a 6,5 kilometer en aan het einde van de laatste ronde de spurt voor eeuwige roem!

Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 21 – favorieten

Jasper Philipsen zal met stip op één staan! Maar er zijn meer favorieten etappe 21 Tour de France 2023 te noteren. Dylan Groenewegen, Mads Pedersen, Biniam Girmay en Magnus Cort Nielsen hebben uiteraard ook nog stiekeme hoop om de Vlam van Ham te verslaan. Wie klopt de Groene Hulk?

Tour-2023-Voorbeschouwing-etappe-21-Jasper-Philipsen-1

Meer voorbeschouwingen?

Bang dat je in een zwart gat belandt na de Tour de France 2023? Niet getreurd! Exact twee weken na deze 21e etappe van de Tour 2023 is het WK wielrennen 2023 al begonnen en wordt de wegwedstrijd mannen op het WK 2023 al verreden! Lees hier alles over WK wielrennen 2023, met bijvoorbeeld de voorbeschouwing favorieten wegwedstrijd mannen WK 2023!