Bredene Koksijde 2024

Het is maart dus zitten we in een periode dat het bijna elke dag koers is. Het zijn hoogtijdagen voor wielerliefhebbers en fans van de voorjaarsklassiekers! Vroeger werd deze wedstrijd de Handzame Classic genoemd, maar sinds 2019 staat het bekend als de Bredene Koksijde Classic. Onze race valt in de heilige weken voor de monumentale klassiekers, wanneer de honger naar koers het grootst is voor renners, teams en toeschouwers. Dankzij onze datum kunnen we putten uit een scala aan kenmerkende elementen voor dit soort werk: wind, heuvels, kasseien en waaiers. Voorjaarsklassiekers.be presenteert de voorbeschouwing Bredene Koksijde 2024!

Bredene Koksijde 2024

Voorbeschouwing Bredene Koksijde 2024

De Bredene-Koksijde Classic, een 1.Pro-wedstrijd gepland op vrijdag 15 maart, staat op het punt opnieuw een opwindend schouwspel te worden, met een indrukwekkend startveld en vermoedelijk een massasprint aan de eindstreep. Voor deze editie hebben maar liefst acht WorldTour-teams hun deelname bevestigd.

Welke kleppers staan aan het vertrek van Bredene Koksijde 2024?

Tussen de verwachte deelnemers bevinden zich befaamde sprinters zoals Dylan Groenewegen, Gerben Thijssen, Arvid de Kleijn, Pascal Ackermann en Timothy Dupont. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met Tim Merlier over zijn mogelijke deelname.

Parcours Bredene Koksijde 2024

Het parcours biedt mogelijkheden om het peloton uiteen te rafelen, vooral in de heuvelachtige zone van West-Vlaanderen en op de beruchte poldervlakte van De Moeren. Ondanks deze uitdagende elementen lijkt een massasprint waarschijnlijk, gezien het aantal lokale ronden en de focus van veel teams op hun sprinters.

De Bredene-Koksijde Classic staat bekend als de ‘Primavera van het noorden’, met een uitdagend traject dat de snelle mannen op de proef stelt maar uiteindelijk gunstig is voor sprinters. De finish op de Ter Duinenlaan in Koksijde, omgedoopt tot de ‘Via Roma van Koksijde’ voor deze gelegenheid, belooft een opwindende ontknoping.

Naast de elitekoers vindt op dezelfde dag ook de Youngster Coast Challenge plaats, een beloftenwedstrijd met een imposant deelnemersveld van opleidingsteams van WorldTour- en ProTour-ploegen. De beloften zullen een uitdagend parcours afleggen, inclusief passages over de bekende hellingen van het Heuvelland.

Met een sterke line-up in zowel de elitekoers als de beloftenwedstrijd staat de Bredene-Koksijde Classic garant voor een dag vol wielerspektakel, waar zowel ervaren professionals als opkomende talenten kunnen schitteren op de wegen van West-Vlaanderen.

Bredene Koksijde 2024 Voorbeschouwing

Favorieten Bredene Koksijde 2024

***** Arvid de Kleijn
**** Gerben Thijssen
*** Arnaud de Lie
** Dylan Groenewegen
* Pascal Ackermann
Dark horses: Amaury Capiot, Paul Magnier, Edward Theuns