John Degenkolb boekt derde etappezege op rij

John Degenkolb heeft in de Tour Mediterraneen zijn derde ritzege op rij geboekt. In de korte ochtendetappe, die 63 kilometer lang was en het peloton van Lambesc naar Saint Remy voerde, wist hij de Noor Thor Hushovd (BMC Racing) en Sonny Collbrelli (Bardiani-CSF) te kloppen in de sprint.

Op de laatste helling voor de meet leek Carlos Betancur er met de dagzege vandoor te gaan, maar de rappe Colombiaan werd knap bijgehaald door het sprinterstreintje van Giant-Shimano en werd Degenkolb knap naar de finish geleid. De Duitse krachtpatser van het Nederlandse Giant-Shimano wist eerder ook al de eerste en tweede etappe te winnen.

Vanmiddag staat er in de Ronde van de Middellandse Zee een 18,2 kilometer lange chronorace tegen de klok op het programma. Morgan Kneisky start om 14.00 als eerste, leider Degenkolb als laatste om 16.38 uur. Favorieten voor de dagzege lijken Anton Vorobeyv, Gustav Erik Larsson, Taylor Phinney, Jérémy Roy, Eduardo Sepulveda, Jean-Christophe Peraud, Bob Jungels, Warren Barguil, Tobias Ludvigsson, Sylvain Chavanel en Luis Leon Sanchez.

Wie zal er vandoor gaan met de dagzege? Morgen volgt de slotrit naar de Mont Faron.

Update 20:00 uur:

Stephen Cummings heeft vanmiddag de tijdrit in de Ronde van de Middellandse Zee gewonnen. In de 18,2 kilometer lange chronorace was hij vier tellen sneller dan Riccardo Zoidl. De Fransman en hardrijder van Omega Pharma Quick Step Sylvain Chavanel werd derde. De winnaar van BMC Racing heeft door zijn overwinning ook de leiding in het klassement overgenomen van Giant-renner John Degenkolb.

John Degenkolb

Drie op rij voor John Degenkolb in de Ronde van de Middellandse Zee.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *