Sublieme zege Niki Terpstra in Dwars door Vlaanderen

Niki Terpstra heeft op sublieme wijze voor de tweede maal in drie jaar Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven. De 29-jarige renner van Omega Pharma-Quick Step reed op de Paterberg weg van het peloton en sloot zich aan bij de koplopers, om deze al heel snel achter zich te laten. Op identieke wijze als twee jaar terug, toen Terpstra ook soleerde naar Roesselare, koersde ‘Het Beest’ andermaal een tijdrit van zijn leven en bleef de achtervolgers ruim voor.

Terpstra Dwars door Vlaanderen

Niki Terpstra soleert naar de eindstreep in Roesselare en wint Dwars door Vlaanderen 2014.

Ondanks dat de voorsprong van Terpstra nooit boven de minuut kwam, konden de naaste belagers Alejandro Valverde, Nicki Sörensen en Stijn Devolder de Nederlander niet grijpen. Nadat Tersptra op ijzersterke wijze in zijn eentje de laatste hellingen, de Vossenhol, de Holstraat en de Nokereberg verpulverde, kwam hij op de meet nabij de Regenboogstadion alleen aan en stelde na een solo van 30 kilometer zijn tweede zege in Dwars door Vlaanderen in drie jaar veilig.

Nadat het viertal achter Terpstra (ook zijn ploegmaat Gert Steegmans zat erbij) werd ingelopen door het peloton, spurtte Amerikaan Tyler Farrar knap naar de tweede plaats. Astana-spurter Borut Bozic werd knap derde.

Terpstra: “Zege Dwars door Vlaanderen 2014, een vette vis”

Terpstra heeft met zijn zege nogmaals aangetoond in zeer puike vorm te zijn en was zeer content met zijn zege. Tegen de camera en microfoon van Renaat Schotte van Sporza sprak de Hollander over “een vette vis” die hij binnen haalde.

De superknecht van Tom Boonen won eerder dit jaar al de Ronde van Qatar en zat goed van voren in de Omloop het Nieuwsblad. Omega Pharma zal in de Ronde van Vlaanderen (over anderhalve week) en Parijs Roubaix (een week dáárna) naast Boonen en Zdenek Stybar met Terpstra de beschikking hebben over drie supermannen.

Eindstand Dwars door Vlaanderen 2014

1. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step)
2. Tyler Farrar (Garmin-Sharp)
3. Borut Bozic (Astana)
4. Jempy Drucker (Wanty-Groupe Gobert)
5. Sylvain Chavanel (IAM Cycling)
6. Jens Debusschere (Lotto-Belisol)
7. Tom Van Asbroeck (Wanty-Groupe Gobert)
8. Oscar Gatto (Cannondale)
9. Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE)
10. Yauheni Hutarovich (Ag2r La Mondiale)

Na een heerlijke Dwars door Vlaanderen is de Vlaamse wielerweek officieel begonnen. Vrijdag wacht de E3 Harelbeke, zondag staat Gen Wevelgem op het programma en zondag over ander halve week vindt de climax plaats: de Ronde van Vlaanderen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *