Jan Bakelants gaat voor Luik Bastenaken Luik

Jan Bakelants heeft vorige week zaterdag zijn eerste trainingsrondje in de voorbereiding op het wielerseizoen 2014 afgewerkt en afgelopen week sprak hij met Sporza, waar hij uitgebreid werd geïnterviewd.  Voor Bakelants was 2013 een jubeljaar door een etappeoverwinning en twee dagen in het geel in de Tour de France en zijn transfer van RadioShack naar Omega-Pharma Quick Step.

De 27-jarige coureur liet weten dat hij de Tour Down Under als voorbereidingsronde zal rijden en in februari de koersen laat schieten om er vervolgens in de Ardennenklassiekers te staan. Vooral Luik Bastenaken Luik is een koers waar Bakelants wil vlammen. Of Bakelants Luik Bastenaken Luik zou kunnen winnen en daar wederom te verrassen blijft nog maar de vraag. Zelf is hij echter overtuigd van zijn kunnen. Naar eigen zeggen heeft de Belg in de jeugd alles gewonnen wat er te winnen viel en de hellingen liggen hem. Uiteraard blijft het de vraag welke rol Omega-Pharma Quick Step Bakelants in Luik Bastenaken Luik zou geven.

Bakelants ziet zichzelf in de Tour de France zeker een rol voor hem weggelegd en wel om Mark Cavendish te assisteren in de sprinttrein. Daarnaast liet hij weten dat hij zijn trucje van 2013 wil herhalen in een van de koersen in de Vogezen. “De koersen in de Vogezen zijn ook 100 procent mijn ding. Ik zou het erg jammer zijn als ik daar niet bij zou zijn. Ik ben er vroeger heel vaak op vakantie of op stage geweest met mijn ouders en ken er bij wijze van spreken elke meter”, aldus Bakelants.

Bakelants Luik Bastenaken Luik