Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2014

Update vrijdag 28 februari 2014, 15:53 uur:

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2014

Zondag 2 maart 2014 zal voor de 66e keer de wielerklassieker Kuurne Brussel Kuurne worden verreden. De klassieker, die geldt als revanche voor degene die faalden in de Omloop, is vaak een sprintersbal, maar heeft door de jaren heen diverse type renners als winnaar gekregen. Dit kwam mede door het aantal zware hellingen, maar ook door de weersomstandigheden. Diezelfde omstandigheden gooiden vorig jaar roet in het eten; door zware sneeuwval in west- en oost-Vlaanderen moest de organisatie de koers afgelasten.

Prognose Kuurne Brussel Kuurne 2014

Afhankelijk van het resultaat van de renners in de Omloop het Nieuwsblad, kunnen de favorieten voor Kuurne Brussel Kuurne worden aangewezen. Volgens traditie zullen zij die in de Omloop sterk reden, maar in de finale moesten passen, in Kuurne Brussel Kuurne wél de eindzege willen binnenslepen. De coureurs die tijdens de Omloop het Nieuwsblad in de prijzen vielen, zullen of Kuurne schrappen of de benen opnieuw testen. Mede doordat de laatste helling op ruim 50 kilometer van de meet ligt, verwachten wij een spurter als winnaar.

Een ding zal zeker zijn, Mark Cavendish zal zichzelf niet opvolgen dit jaar. De Brit kiest een andere route, omdat hij alles zet op een nieuwe overwinning in monument Milaan San Remo.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2014

De grote vraag rijst: wie zal Mark Cavendish opvolgen als titelhouder van Kuurne Brussel Kuurne? Als het op een sprint uitkomt zal André Greipel de gedoodverfde favoriet zijn voor de eindzege in Kuurne. De Duitser lieten zijn benen spreken tijdens etappes in Ronde van Oman.

Kanshebber Kuurne Brussel Kuurne 2014

Andre Greipel is de favoriet, als Kuurne Brussel Kuurne 2014 zoals verwacht uitdraait op een sprint. Kan de Duitser zegevieren?

In de schaduw van de top sprinter Greipel staat Tom Boonen. In diverse Belgische media gaf Tom Boonen aan klaar te zijn voor de openingskoersen de Omloop en Kuurne. Als Boonen de Omloop niet kan winnen, verwacht de redactie van Voorjaarsklassiekers.be een super gemotiveerde Boonen aan de start in Kuurne.

De andere uitdager van Greipel zal Arnaud Démare zijn. De renner van FDJ.fr liet vorig seizoen al aantekenen, dat hij wilde strijden om de eindzege. Zijn landgenoot, Europcar sprinter Bryan Coquard, liet eerder dit jaar al zien ook goed in zijn vel te zitten.

Team Sky zal met een behoorlijke lijst spurters aan de start verschijnen en afhankelijk van de keuze voor de Omloop en selectie voor Kuurne zullen ze de kaart Edvald Boasson HagenBernhard Eisel of Ben Swift spelen.

Daarnaast zijn er een waslijst aan sprinters die al eens dichtbij de eindzege van Kuurne kwamen, of dit jaar zo maar een gooi naar de zege kunnen doen. Tweevoudig vice-winnaar Yauheni Hutarovich, de Australische IAM Cycling-kopman Heinrich Haussler, Giant-Shimano-renner Tom Veelers, de Noor Alexander KristoffSébastien Chavanel en Garmin-Sharp renner Tyler Farrar en Borut Bozic (Astana).

Mocht KBK niet uitlopen op een sprint, zijn er tot slot een heel rij kanshebbers Kuurne Brussel Kuurne 2014 te winnen. Zdenek Stybar liet tijdens het WK Veldrijden zien ijzersterke benen te hebben en in vorm te zijn. Jurgen Roelandts en Greg van Avermaet rijden altijd sterk in Kuurne, terwijl klepper Niki Terpstra al in Qatar liet zien in vorm te zijn.

favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2014

Als Kuurne Brussel Kuurne niet uitloopt op een spurt, is Niki Terpstra de te kloppen man.

Kanshebbers Kuurne Brussel Kuurne 2014

**** André Greipel
*** Tom Boonen,  Arnaud Démare
** Heinrich Haussler, Edvald Boasson Hagen, Yauheni Hutarovich
* Borut Bozic, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Zdenek Stybar, Greg van Avermaet

Deelnemerslijst Kuurne Brussel Kuurne 2014

Zodra de deelnemerslijst Kuurne Brussel Kuurne 2014 definitief is, zal dat op Voorjaarsklassiekers.be worden geplaatst.

Onderstaande renners hebben al aangekondigd te starten in Kuurne:

Omega Pharma-Quick.Step (Tom Boonen, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Matteo Trentin), Lotto-Belisol (Jurgen Roelandts, Andre Greipel, Lars Bak), FDJ.fr (Arnaud Démare), Sky (Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel, Christopher Sutton, Ian Stannard), BMC (Greg Van Avermaet, Taylor Phinney), AG2R-La Mondiale (Yauheni Hutarovich), Katusha Team (Luca Paolini), Belkin (Sep Vanmarcke), Garmin-Sharp (Tyler Farrar, Nick Nuyens). De andere deelnemende ploegen van de WorldTour zijn Giant-Shimano en Europcar.

Pro continentale renners

De pro continentale ploegen zijn Topsport Vlaanderen-Baloise, Bretagne-Séché Environnement, IAM Cycling, Yellow Fluo, Wanty-Groupe Gobert, Cofidis, Netapp-Endura en CCC Polsat-Polkowice. De continentale ploegen AN Post-Chainreaction, Wallonie-Bruxelles, Roubaix-Lille-Métropôle, Vastgoedservice-Golden Palace, Team 3M en Veranclassic-Dolcini zorgen voor een totaal van 25 teams.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *