Vanmarcke en Devolder klaar voor Ronde van Vlaanderen

De Belg met misschien wel het beste moraal van dit moment, Sep Vanmarcke van Belkin Pro Cycling, heeft vertrouwen in een goede afloop van de Ronde van Vlaanderen, aanstaande zondag. Ook zijn ploegleider Nico Verhoeven heeft vertrouwen in de man die uitblonk in de Omloop het Nieuwsblad: “Hij is topfit en dik in orde. Vorig jaar zag het er voor Vanmarcke verre van goed uit, maar een week later stonden we in Roubaix bijna te huilen, omdat Sep net niet gewonnen had. Je ziet maar: soms kan het snel gaan. Daarom moeten we ook Lars nu niet te snel afschrijven.”

Sep Vanmarcke kan hopelijk rekenen op een fitte Lars Boom. Zijn meesterknecht beleefde een mindere periode, door er een tijdje uit te zijn – na een val in Parijs-Nice. De Nederlander heeft echter de eerste kilometers gemaakt in Gent-Wevelgem. “Het kan altijd beter, maar ik heb wel vertrouwen getankt in Gent-Wevelgem. “Soms heb ik nog een beetje pijn, zeker op die Belgische betonplaten. Het ligt er dan maar net aan hoe ik mijn stuur vast pak, van positie wisselen wil vaak al helpen.”

De coureur denkt dat hij zondag een belangrijk kan zijn voor kopman Vanmarcke; “Blijft al dat trainen deze week goed gaan, dan moet ik zondag zeker een rol voor Sep (Vanmarcke, red) kunnen spelen”, aldus Boom.

Vanmarcke Ronde van Vlaanderen

In de Omloop liet Sep Vanmarcke zijn ijzersterke benen zien. Kan Vanmarcke zondag Vlaanderens Mooiste winnen?

Devolder in de schaduw van Cancellara

De absolute superknecht van Trek Racing Factory-kopman Fabian Cancellara, landgenoot Stijn Devolder, toonde zondag in Gent-Wevelgem nogmaals aan dat hij klaar is om te vlammen in de Ronde van Vlaanderen.

Bijna had Devolder zondag in Wevelgem op het podium gestaan; De Belgische kampioen leek in de finale van de wedstrijd samen met Silvan Dillier (BMC) en Andrey Amador (Movistar) de massasprint te ontlopen, maar werden echter vlak voor de meet bijgehaald door het peloton. “Ik denk dat ik niet meer kan wegsteken dat ik klaar ben voor de Ronde van Vlaanderen”, aldus Devolder in Het Nieuwsblad.

Zondag 6 april aanstaande staat de Ronde van Vlaanderen op het programma. Op voorjaarsklassiekers.be blikken we de hele week vooruit naar Vlaanderens Mooiste; nieuwsitems, de favorieten en kanshebbers en midden deze week volgt de voorbeschouwing.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *