Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3

Na twee heerlijke etappes met veel klimwerk is het deze derde etappe van de Tour de France 2024 tijd voor de rappe mannen. Maandag 1 juli 2024 wacht namelijk een 229 kilometer tellende etappe van Piacenza naar Turijn, waar weliswaar een aantal gecategoriseerde klimmen in zitten – maar je de klok gelijk kan zetten op een sprint! Na de verrassende gele trui na de coupe van Romain Bardet en Nederlander Frank Van den Broek is het vandaag tijd voor Jasper Philipsen? Voorjaarsklassiekers.be presenteert de Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3!

Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3 (1)

Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3 – het parcours

Etappe drie begint in Piacenza, ook bekend als La Primogenita. Deze stad, die in 1861 een van de eerste steden van het verenigde Italië werd, is tegenwoordig bekend door beroemdheden zoals Giorgio Armani en Filippo Inzaghi. De finish is in Turijn, een stad met rijke Romeinse historie, indrukwekkende architectuur, en recente bekendheid als gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2022. Turijn is ook een sportstad, met de Olympische Winterspelen van 2006 en voetbalclubs Juventus en Torino.
Parcours etappe 3 Tour de France 2024

De wielerkoers Milaan-Turijn, de oudste klassieker ter wereld, eindigt meestal in een massasprint, wat ook voor deze Tour-etappe wordt verwacht. De route bevat drie gecategoriseerde beklimmingen, maar de sprinters hoeven niet te vrezen.

Etappe 3: Piacenza – Turijn (229 km)
Start: 11.35 uur
Finish: 16.55-17.30 uur

Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3

Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3 – de favorieten

In deze etappe zijn de verwachtingen hooggespannen, vooral voor Jasper Philipsen, die vorig jaar vier van de zes massasprints in de Tour won. Philipsen heeft recent veel vertrouwen opgedaan door zijn prestaties in de Baloise Belgium Tour, waar hij onder andere in Scherpenheuvel-Zichem wist te winnen. Met de steun van een sterke sprinttrein van Alpecin-Deceuninck, waaronder Gianni Vermeersch en Mathieu van der Poel, is Philipsen klaar om weer te schitteren.

Dylan Groenewegen, de sprinttroef van Jayco AlUla, rijdt momenteel met veel zelfvertrouwen dankzij recente overwinningen in de Ronde van Slovenië en het NK wielrennen. Groenewegen krijgt ondersteuning van een sterke ploeg met renners zoals Luka Mezgec en Michael Matthews. Zijn indrukwekkende aanzet in Arnhem, waar hij de rood-wit-blauwe trui veroverde, laat zien dat hij in topvorm verkeert.

Fabio Jakobsen, die hoopt op betere resultaten na een moeilijk voorjaar en een teleurstellende Giro d’Italia, heeft zijn trainingen aangepast in de aanloop naar de Tour. Met een sterke sprinttrein van dsm-firmenich PostNL, waaronder John Degenkolb en Nils Eekhoff, mikt hij op een etappezege. Jakobsen heeft aangegeven in de beste vorm van het jaar te zijn en hoopt dat zijn aanpassingen vruchten zullen afwerpen.

Andere kanshebbers zijn Mads Pedersen van Lidl-Trek, die mikt op de groene trui, en Alexander Kristoff van Uno-X, een ervaren sprinter met recente overwinningen. Mark Cavendish van Astana Qazaqstan hoopt zijn record van 34 Tour-etappezeges te verbreken en rijdt met sterke motivatie in wat zijn laatste Tour de France kan zijn. Arnaud De Lie van Lotto Dstny debuteert in de Tour en heeft een sterke sprinttrein om hem te ondersteunen. Wout van Aert van Jumbo-Visma is altijd een kanshebber, hoewel hij aangeeft niet in zijn beste vorm te verkeren.

Andere snelle mannen om in de gaten te houden zijn Phil Bauhaus, Sam Bennett, Arnaud Démare, Bryan Coquard, Fernando Gaviria, Danny van Poppel, Marijn van den Berg, Pascal Ackermann, Biniam Girmay en Gerben Thijssen. Zij zullen allemaal strijden om de overwinning in wat ongetwijfeld een spannende sprint zal worden.

Tour 2024 voorbeschouwing etappe 3 - parcours

Meer Tour 2024?

Bekijk hier onze uitgebreide voorbeschouwing Tour de France 2024, voorbeschouwing op de favorieten gele trui Tour de France 2024 en de voorbeschouwing parcours Tour 2024. Alvast warm draaien voor de  Tour? Netflix deelde onlangs de trailer van Tour de France Unchained seizoen 2.   Wil je alvast de beste Tips Tourpool Tour 2024 opdoen? Of alvast puzzelen met Scorito? Lees dan de Scorito Tour de France 2024!

En meer voorbeschouwingen en favorieten per etappe? Lees hier de voorbeschouwing etappe 1 Tour de France 2024, voorbeschouwing etappe 2 Tour de France 2024, voorbeschouwing etappe 3 Tour de France 2024 en voorbeschouwing etappe 4 Tour de France 2024!