Samuel Sanchez via de Ardennenklassiekers naar Giro

Samuel Sanchez gaat in het aankomend wielerseizoen zijn zinnen zetten op de Giro d’Italia en zal geen deel gaan uitmaken BMC’s selectie tijdens de Tour de France. De kersverse aanwinst van BMC Racing begint het seizoen op Frans grondgebied met de Ronde van Haut-Var, die eind februari op de kalender staat. Een week later rijdt de 36-jarige coureur de ééndagskoersen Classic Sud-Ardeche en La Drôme Classic.

Deelname aan deze wielerkoersen moeten er toe leiden dat de Bask helemaal fit is zodra de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik voor de deur staan. Sanchez heeft zijn zinnen gezet op deze drie heuvelklassiekers, waarna hij tijdens de Ronde van Italië een belangrijke pijler in het team van BMC moet gaan worden. Na een rustperiode tijdens de Tour zal Sanchez hoogstwaarschijnlijk gaan uitkomen in de Vuelta (Ronde van Spanje).

De drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik, die zondag 20 april, woensdag 23 april en zondag 27 april op het programma staan zijn voor Sanchez zeer bekend terrein. Sanchez finishte al zes maal in Valkenburg, waar hij in 2012 met een zevende plaats de hoogste Amstel Gold Race klassering wist te behalen. De Waalse Pijl reed ‘Samsam’ al zeven maal, waar hij in 2009 vierde werd en tweemaal het podium wist te behalen; in 2006 werd hij tweede achter landgenoot Alejandro Valverde en in 2011 kwam hij achter Phillipe Gilbert en Joaquim Rodriquez als eerste bovenaan de “Muur van Hoey”.

Het aantal deelnames aan monument Luik Bastenaken Luik bevestigd het understatement dat Sanchez een gelouterde klassieke renner is; Sanchez finishte al negenmaal in Ans. In 2004 behaalde Sanchez met een vierde plaats zijn grootste klassering.

Het zal de vraag zijn hoe fit ‘Sammy’ Sanchez aan de start van AGR, Waalse Pijl en LBL zal verschijnen of hij sterk genoeg is om aan te vallen en of BMC Racing daadwerkelijk de kaart Sanchez zal gaan uitspelen. Over een dikke twee maanden weten het antwoord…

Samuel Sanchez

Het podium van de Waalse Pijl in 2011: Joaquim Rodriquez, Phillipe Gilbert en Samuel Sanchez

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *