Peter Sagan: “Ronde van Vlaanderen mooiste”

Als het aan de Slowaak Peter Sagan ligt, zal hij dit jaar vlammen in de wielerklassiekers van aankomend voorjaar. Mocht de coureur van Cannondale Pro Cycling het écht voor het zeggen hebben, staat de Ronde van Vlaanderen met stipt op één. “De Ronde van Vlaanderen vind ik de allermooiste. Ik hou van die koers en van de fantastische sfeer rond de ‘De Ronde’, aldus de klassieke renner in Het Laatste Nieuws.

Sagan gaf aan dat hij naast de Ronde van Vlaanderen ook wil meedoen in Parijs Roubaix. “Een mythische, niet te voorspelen koers. Parijs Roubaix spreekt mij ook erg aan. In tegenstelling tot Tom (Boonen) en Fabian (Cancellara), voor wie de jaren tellen, ben ik nog jong en zal Parijs Roubaix dit jaar voor mij opnieuw een testcase worden. Ik zal zowel in de Ronde van Vlaanderen als in Parijs Roubaix met minder druk aan de start staan. Maar ik ga zeker mijn zinnen zetten op de voorjaarsklassiekers.”

Peter Sagan, die vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen knap tweede werd, zal zich uiteraard ook richten op de andere wielerklassiekers. “Allereerst concentreer ik mij op Milaan San Remo. Met of zonder Pompeiana, mijn team zal er staan en is sterk genoeg voor beide scenario’s”, aldus de Slowaak die blaakt van het zelfvertrouwen.

Peter Sagan werd vorig jaar in de ijzige kou in San Remo tweede achter Gerald Ciolek en leek met de toevoeging van de klim de Pompeiana een geduchte favoriet voor de eindzege. Nu La Primavera, zonder de klim voer voor sprinters, weer diverse sprinters zal aantrekken is het nog maar de vraag of de Slowaak zijn favorietenrol kan waarmaken. Sagan wist in 2013 geen potten te breken in de Amstel Gold Race, maar won Gent Wevelgem op een sublieme wijze en werd tweede in de E3 Harelbeke. Ook in de voorjaarskoers Strade Bianchi, vorig jaar werd Sagan eveens tweede achter teammaat Moreno Moser, is de Slowaak topfavoriet.

Ronde van Vlaanderen

Hét moment tijdens de Ronde van Vlaanderen in 2013: Fabian Cancellara rijdt weg van Peter Sagan en solleert naar de zege. Kan Peter Sagan dit jaar in de Ronde wel zegevieren?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *