Milaan San Remo 2014 definitief zonder Pompeiana

De beklimming de Pompeiana wordt definitief niet beklommen tijdens de 105e editie van Milaan San Remo. Aanvankelijk zou de finale van Milaan San Remo 2014 er een stuk aantrekkelijker én zwaarder uitzien, wat tevens leidde tot de toezegging van een aantal grote namen. Toen begin dit jaar door de autoriteiten werd aangekondigd dat de wegen naar de top van de Pompeiana te onveilig voor de renners waren, liet de organisatie weten de klim mogelijk te schrappen. Vandaag liet de organisatie van Milaan San Remo in een persbericht weten dat de heuvel definitief uit het parcours wordt geschrapt.

Wellicht zullen renners als Chris Froome en Bradley Wiggins, beide gaven eind vorig jaar aan te starten in de vernieuwde Primavera, alsnog afhaken. Ook zal het nog maar de vraag zijn of Belkin Pro Cycling coureurs Robert Gesink en Bauke Mollema zondag 23 maart aanstaande aan de start in Milaan verschijnen. Naast de mogelijke afmeldingen van de grote ronde renners, zullen ook de klassieke renners balen van het schrappen van de extra klim – het parcours van de koers is nu identiek aan die in 2007, toen Oscar Freire de oppermachtigste in de sprint was. De kansen voor eeuwige roem voor mannen als Tom Boonen, Peter Sagan, Alexander Kristoff zijn exponentieel gestegen en ook titelverdediger Gerald Ciolek en MSR-2009 winnaar Mark Cavendish zullen deelname aan Milaan San Remo 2014 serieus heroverwegen.

De organisatie benadrukte in hetzelfde persbericht dat de Pompeiana in 2015 wel wordt opgenomen in het parcours. Hopelijk worden de beslommeringen en problemen dan tijdig de kop in gedrukt en kunnen we genieten van een nóg spannendere Milaan San Remo. Voor dit jaar: een sprint op de boulevard in San Remo. Of toch niet? We zullen het zondagmiddag op de 24e van maart tegen vijfen pas weten..

Milaan San Remo 2014

Het nieuwe parcours van Milaan San Remo 2014

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *