Kristof Goddaert (27) verongelukt

Zeer triest wielernieuws: Kristof Goddaert is vanochtend bij een ongeval tijdens een trainingsronde verongelukt. Goddaert kwam tijdens een trainingsronde in Antwerpen ten val, werd aangereden door een bus en is ter plekke overleden. De Belgische coureur werd slechts 27 jaar oud.

Goddaert werd in 2008 prof bij Topsport Vlaanderen, waar hij twee jaar koersde. Na drie jaar in dienst te zijn van het Franse AG2R, waar hij in 2010 een rit in de Tour de Wallonië won, maakte hij verleden seizoen de overstap naar het Zwitser IAM Cycling.

De wielerwereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Goddaert, die tijdens het Belgisch kampioenschap in 2012 knap tweede werd achter Tom Boonen. Dezelfde Boonen rouwde op Twitter: “Ga je misse man en nog geen klein beetje! Ge waart nen topper vd zuiverste soort,al die tegenslag en toch altijd positief! RIP..”

Goddaert’s bevriende collega Thomas de Gendt tweette: “Al van mijn achtste jaar ken ik Kristof. Samen in de klas gezeten, samen in een voetbalploeg, samen beginnen koersen, samen prof… RIP vriend.”

Kristof Goddaert

Kristof Goddaert RIP.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *