Ian Stannard mist Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix

De Britse hardrijder Ian Stannard mist de aankomende voorjaarsklassiekers. Door zijn val afgelopen zondag in Gent-Wevelgem heeft Stannard een gebroken rugwervel opgelopen. De Brit van Team Sky mist de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, twee koersen waar hij juist zijn zinnen op had gezet.

De winnaar van de Omloop het Nieuwsblad viel tijdens Gent-Wevelgem hard, belandde in een smalle gracht op het beton en brak zijn rugwervel. ”Ian heeft een breuk in een van zijn wervels als gevolg van zijn val”, zegt dokter Riley van Team Sky. ”De breuk is stabiel en hij zal deze week een onderzoek ondergaan met een Britse neurochirurg, evenals een MRI-scan.”

‘Ik weet niet hoe lang ik eruit lig, tot ik met een specialist gesproken heb. Maar de Ronde van Vlaanderen en Roubaix zal ik in elk geval missen. Met dit soort blessures moet je niet haasten en ik moet nu rust nemen. Na een gesprek met een specialist kan ik mij gaan richten op mijn herstel”, aldus Ian Stannard tegen Britse media.

Ian Stannard

Omloop het Nieuwsblad-winnaar Ian Stannard mist door zijn val in Gent-Wevelgem de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix.

Zondag 6 april aanstaande staat de Ronde van Vlaanderen op het programma. Op voorjaarsklassiekers.be blikken we de hele week vooruit naar Vlaanderens Mooiste; nieuwsitems, de favorieten en kanshebbers en midden deze week volgt de voorbeschouwing. Een week later, als de Hel van het Noorden wordt verreden, zal eveneens veel aandacht worden besteedt aan deze prachtklassieker.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *