Hofland wint slotetappe, Valverde wint Ronde van Andalusië

Moreno Hofland heeft Belkin Pro Cycling de eerste zege van 2014 gebracht. Tijdens de slotetappe van de Ronde van Andalusië, een rit van 160 kilometer van Ubrique naar Fuengirola, versloeg de rappe Nederlander in de spurt de Duitser Nikias Arndt (Giant-Shimano) en de Belg Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise). Een andere Nederlander, Tom Dumoulin van Giant-Shimano, gaf de finale van de koers kleur door 30 kilometer lang op kop vol gas te rijden. Helaas voor hem werd hij bijgehaald door het peloton (onder aanvoering van Belkin), waarna Hofland het karweitje afmaakte.

Movistar kopman Alejandro Valverde wist het algemeen klassement van de Ronde van Andalusië op zijn naam te schrijven. De Spanjaard wist eerder deze week de proloog, de eerste en de tweede etappe te winnen. Voor Valverde betekende de eindoverwinning zijn derde overwinning in Andalusië. Richie Porte (Team Sky) en Luis Leon Sanchez (Caja Rural-RGA) werden tweede en derde.

Bauke Mollema is de hoogst geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. De Groninger eindigde als zesde op 44 tellen van Valverde. Wanty-Groupe Gobert coureur Thomas Degand is de hoogst geklasseerde Belg, op 57 seconden.

Ronde van Andalusië

Alejandro Valverde wist voor de derde maal het eindklassement van de Ronde van Andalusië te winnen.