Favorieten Scheldeprijs Schoten 2014

Dehaes kopman Lotto, Bos eerste man Belkin

Kenny Dehaes is woensdag tijdens de Scheldeprijs Schoten de vooruitgeschoven man voor Lotto-Belisol. De formatie van Bart Leysen woensdag heeft tevens Kris Boeckmans en Marcel Sieberg in de gelederen en hopen op revanche, na een Ronde van Vlaanderen vol tegenspoed.

Bij Belkin Pro Cycling is Theo Bos de absolute kopman, die op steun kan rekenen van sprinters Moreno Hofland en Barry Markus. Ook Sep Vanmarcke en Lars Boom, die extra koerskilometers willen maken ter voorbereiding op Parijs Roubaix zondag aanstaande, starten in Antwerpen.

Favorieten Scheldeprijs Schoten 2014

De absolute titelfavoriet voor de Scheldeprijs Schoten 2014 is Marcel Kittel. De Duitse sprintgigant van Giant-Shimano is voor de tweede jaar de titelverdediger van de Scheldeprijs en de absolute favoriet om woensdag aanstaande zich bij het rijtje recordhouders te voegen.

Scheldeprijs Schoten 2014

Marcel Kittel spurt naar de zege in de Scheldeprijs Schoten 2013.

Scheldeprijs Schoten 2014: geen Mark Cavendish
Waar Kittel vorig jaar de directe strijd met Mark Cavendish won – en dit in de Tour de France een aantal keer op fraaie wijze te herhalen – zal hij dit jaar moeten concurreren met Arnoud Démare. De Franse sprinter van FDJ.fr heeft met Yoann Offredo en William Bonnet sterke teamgenoten en heeft zijn zinnen op een overwinning gezet. Ditzelfde kunnen we zeggen over Tyler Farrar, die voor Garmin-Sharp succes probeert te halen. Hoewel Farrar in Dwars door Vlaanderen de sprint om de tweede plek te winnen, was hij in de finale van Gent Wevelgem onzichtbaar.

Astana komt eveneens met ambities naar Vlaanderen: Borut Bozic en Andrea Guardini zijn de mannen die in de sprint hoge ogen moeten gaan gooien.

Achter deze rij pure spurters mogen we Peter Sagan, Tom Boonen, Alexander Kristoff en Edvald Boasson Hagen natuurlijk niet vergeten. Deze renners zullen met het oog op Parijs Roubaix zeer waarschijnlijk elke vorm van risico gaan vermijden, maar kunnen hun mannetje staan in de sprint. Omega Pharma Quick Step heeft naast Boonen nog de beschikking over Alessandro Pettachi, Gert Steegmans en Mark Renshaw – zouden zij Mark Cavendish met succes kunnen vervangen?

De outsiders voor een overwinning in Schoten zijn Kenny van Hummel van Androni Giocattoli-Venezuela, Danny van Poppel van Trek Factory Racing, Mateo Pelucchi van IAM Cycling, Michael van Staeyen en Tom van Asbroeck van Topsport Vlaanderen-Baloise, Francesco Chicchi van Neri Sotolli en Danilo Napolitano van Wanty-Groupe Gobert.

Top favorieten Scheldeprijs Schoten 2014 volgens Voorjaarsklassiekers.be

**** Marcel Kittel
*** Arnaud Démare, Alexander Kristoff
** Tom Boonen, Andrea Guardini, Tyler Farrar
* Moreno Hofland, Kenny Dehaes, Theo Bos, Barry Markus

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *