Fabian Cancellara wint de Ronde van Vlaanderen 2014

Fabian Cancellara heeft de 98e editie van de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Zwitser klopte Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke en Stijn Vandenbergh in de eindspurt in Oudenaarde. Voor de Beer van Bern is het zijn derde overwinning in Vlaanderens Mooiste; hiermee komt hij in het rijtje recordhouders met drie zeges, waaronder Tom Boonen en Johan Museeuw.

Cancellara Ronde van Vlaanderen 2014

De Ronde van Vlaanderen 2014 kende opmerkelijk veel valpartijen en slachtoffers. In het begin van de wedstrijd was het Johan Vansummeren van Garmin-Sharp die hard in aanrijding kwam met een toeschouwer en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig bleef het voor de Belg bij een hoofdwond. De toeschouwer werd echter in kritieke toestand opgenomen. Halverwege de koers kwam de kopman van Lotto-Belisol Jürgen Roelandts hard ten val en moest het strijdtoneel verlaten en ook Belgisch kampioen Stijn Devolder was meerdere malen betrokken bij een valpartij.

Nadat Edvald Boasson Hagen zijn sterke benen op de Taaienberg liet zien, reden Greg van Avermaet en Stijn Vandenbergh weg van de rest – om pas na de Oude Kwaremont te worden bijgehaald door Fabian Cancellara en Sep Vanmarcke. Het viertal reed samen naar de meet, waar Cancellara op een leep staaltje blufpoker er met de overwinning van doorging.

Top 10 Ronde van Vlaanderen 2014

1. Fabian Cancellara (Trek Factory Racing)
2. Greg Van Avermaet (BMC Racing)
3. Sep Vanmarcke (Belkin Pro Cycling)
4. Stijn Vandenbergh (Omega Pharma Quick Step)
5. Alexander Kristoff (Katusha)
6. Niki Terpstra (Omega Pharma Quick Step)
7. Tom Boonen (Omega Pharma Quick Step)
8. Geraint Thomas (Team Sky)
9. Björn Leukemans (Wanty Groupe-Gobert)
10. Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *