Cancellara: “Sagan is de favoriet”

Tijdens de persconferentie van Trek Racing Factory heeft Fabian Cancellara zichzelf in een underdogrol geplaatst, door te stellen dat Peter Sagan zijn favoriet is voor de zege morgen in de Ronde van Vlaanderen.

“De concurrentie is anders, het parcours is anders, zelfs het weer wordt anders. De lijst met kanshebbers is ook veel langer dan vorig jaar. Elk team heeft een topper. Dat maakt het voor de mensen thuis leuk. Sagan is volgens mij favoriet nummer 1. Mijn geluk is dat ik de Ronde al gewonnen heb. Sagan zal iets bijzonders moeten doen als hij deze koers ook wil winnen.Daarnaast is ook Vanmarcke ijzersterk. En ik ben ook beducht voor Roelandts. Er is uiteraard ook Omega Pharma-Quick Step met zijn sterk blok. Ik ben zeker dat Boonen er zal staan. Toch is er niet één renner die er dit jaar bovenuit steekt. De enige die in de buurt kwam de voorbije weken was wellicht Terpstra in Dwars door Vlaanderen. Dat was wellicht het grootste wow-moment.””, aldus de Beer van Bern voor de camera van onze collega’s van Sporza.

De Zwitser heeft morgen met Stijn Devolder de beschikking over een knecht die in puike vorm steekt, daarna heeft Devolder de nodige koerservaring. De Belg behaalde net als zijn kopman tweemaal een zege in de Ronde van Vlaanderen.

Boonen ijzersterk team

De tweede grootste belager van Fabian Cancellara, Tom Boonen, staat morgen met zijn Omega Pharma Quick Step met een ijzersterke team aan de start. De formatie van Patrick Lefevere koerst met een zeer straffe formatie: Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Stijn Vandenbergh, Iljo Keisse, Nikolas Maes, Matteo Trentin en Guillaume Van Keirsbulck.

Boonen, die morgen bij een overwinning alleen recordhouder worden van de Ronde, gaf al aan hoe hij dit wil gaan bewerkstelligen: “hzou een droom zijn als ik met Sagan en Cancellara naar de aankomst kan rijden. Daar zou ik nu onmiddellijk voor tekenen. Ik ben nog altijd een van de snelste mannen in zo’n klassieker. Dat zou een perfect scenario zijn.”

Een uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen 2014 vindt je hier.

Cancellara Ronde van Vlaanderen

Fabian Cancellara gisteren tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Ronde van Vlaanderen 2014.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *