browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Parijs Roubaix

Parijs Roubaix is misschien wel de meest befaamde wielerklassieker die de renners in het voorjaar voor hun kiezen krijgen. De eendaagse wielerkoers in Noord-Frankrijk, in de regio Nord-Pas-de-Calais, wordt traditiegetrouw de zondag na de Ronde van Vlaanderen verreden. Afhankelijk van een vijfde week in maart, staat Parijs Roubaix doorgaans de tweede zondag van april op het programma. Net als Milaan San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije geldt Parijs Roubaix als één van de vijf wielermonumenten; de meest prestigieuze wielerkoersen die er zijn.

De eerste editie van deze kasseienklassieker, liefkozend ook wel la reine des classiques (ofwel de koningen der klassiekers) genoemd, werd verreden in 1896 – toen de wedstrijd door een aantal ondernemende sportliefhebbers werd georganiseerd. Vandaag de dag is de organisatie in handen van de Amaury Sport Organisation (ASO), die onder de naam Sociéte du Tour de France ook jaarlijks verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de Tour de France.

Tot 1968 werd er daadwerkelijk gestart in Parijs, maar vanaf toen is vanwege de grote afstand de start 80 kilometer noordelijker gelegd. Sindsdien wordt er gestart  vanuit Compiègne, de finish is nog altijd in de inmiddels zeer beroemde Velodrome van Roubaix, alwaar de coureurs nog anderhalve ronde afleggen.

Parijs Roubaix 2016

Parijs Roubaix: de koers van de kasseien

Zeg je Parijs Roubaix, dan zijn de kasseien daar unaniem aan verbonden. Sinds vandaag de dag wordt er tijdens de Hel van het Noorden 50 kilometer over kasseien gekoerst. De reputatie als kasseienkoers begon vlak na de Eerste Wereldoorlog, toen de kapot geschoten wegen in Noord-Frankrijk werden gerepareerd met kasseien.

Waar de Franse overheid vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw de kasseien wilden vervangen met goed asfalt, stak de organisatie van Parijs Roubaix hier een stokje voor en werden de kasseien erfgoed. Een aantal stroken zijn zelfs enkel op de wedstrijddag toegankelijk voor wielerliefhebbers.

De koers heeft door de jaren heen erg veel bijnamen opgebouwd, de meest legendarische bijnaam blijft toch de Hel van het Noorden. Oorspronkelijk vanwege het tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar verwoeste gebied in Noord-Frankrijk, in wielertaal vanwege de zware kasseistroken die de renners te wachten staat.

Parijs Roubaix 2017

De 115e editie van Parijs Roubaix staat op zondag 9 april 2017 op het programma. De koninginnenrit onder de voorjaarsklassiekers wordt, zoals altijd, een week na de Ronde van Vlaanderen verreden en de historie van de koers gaat terug naar 1896. Het monument kent meer dan 50 kilometers aan kasseien en wordt door velen dan ook gezien als allerzwaarste, maar ook allermooiste klassieker van het jaar.

Voorbeschouwing Parijs Roubaix 2017

Op deze pagina leest u alles over Parijs Roubaix 2017: een uitgebreide voorbeschouwing met informatie over het parcours, een rij met de topfavorieten en tips met dark horses voor uw wielerpronostiek.

De editie van verleden jaar werd verrassend gewonnen door Mathew Hayman. De 37-jarige coureur van Orica-GreenEDGE wist op de velodroom van Roubaix na een enerverende wedstrijd Tom Boonen in de sprint te kloppen. Ian Stannard werd derde, nipt voor Sep Vanmarcke.

Parijs Roubaix 2017

Parcours Parijs Roubaix 2017

Zoals altijd staan de kasseienstroken centraal in het parcours van de Hel van het Noorden en datzelfde zal gelden voor de editie van 2017. Parijs Roubaix kent dit jaar in totaal 257 kilometer, waarvan 55 kilometer over kasseien zal gaan. Ook dit jaar zal er vanuit Compiègne worden vertrekken en, op een paar stroken in het begin van de koers na, zal het parcours grotendeels overeenkomen met verleden jaar. Wie zien we terug in de favorieten?

Favorieten Parijs Roubaix 2017

“Hopelijk hebben de andere coureurs mayonaise bij zich, want Cancellara rijdt iedereen aan frieten.”

“En daar gaat Terpstra, op den grote plaat, hij heeft goesting. Maar hij is nog niet thuis he, José, hij is nog niet thuis. Nog zes kilometer tot den meet”

… zomaar enkele uitspraken van wielerliefhebbers en -commentatoren Michel Wuyts en José de Cauwer. Welke solerende klasbak zullen zij zondag naar voren schreeuwen? Of gaat het een spurt worden? Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit.

Na een imponerende zege van Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen, maken alle wielerliefhebbers in de Lage Landen zich op voor de Helleklassieker van zondag aanstaande. De winnaar van Vlaanderen doet niet mee (Gilbert slaat Roubaix over en richt zich op de vierluik in de Ardennen, welke volgende week woensdag met de Brabantse Pijl zal starten) – maar welke kassei specialisten zijn topfavoriet voor Parijs Roubaix 2017?

***** Peter Sagan
Het lijkt in eerste instantie een beetje eentonig te zijn, maar op dit moment kunnen we Peter Sagan bij elke kasseikoers waar hij start als topfavoriet nummer één beschouwen. Ondanks dat de wereldkampioen afgelopen zondag ten val kwam, na lullig contact met het publiek en dus veel pech, is hij geheel wedstrijdfit. Kan de Slowaak van BORA-hansgrohe zondag zijn gedroomde zege in Parijs Roubaix behalen?

**** Greg van Avermaet
Vorige week was de uitgelezen mogelijkheid voor Greg van Avermaet om zijn gedroomde Ronde van Vlaanderen in een ongekende supervorm te winnen. De Belg was echter bij dezelfde, bovengenoemde valpartij van Sagan betrokken en kon daarna hooguit nog naar een tweede stek spurten. Van Avermaet kan zijn hoofddoel dit voorjaar (een monument winnen) echter nog steeds halen. Wat is de goetsing van D’n Greg in de Helleklassieker?

Parijs Roubaix Sagan Van Avermaet

*** Tom Boonen
Vorige week zag Tom Boonen, door een hapering in zijn schakelsysteem, succes in zijn laatste Ronde van Vlaanderen in rook opgaan. Pech in de Generale Repetitie. Zondag in Roubaix zal het echter dan toch voor de allerlaatste keer koers zijn voor Tornado Tom en pech kan hij niet gebruiken. Kan Tommeke in zijn officieuze afscheid zijn lievelingskoers voor de vijfde maal op zijn palmares bijschrijven?

Boonen Parijs Roubaix 2017

** John Degenkolb
Achter de mannen van het voorjaar, Sagan en Van Avermaet en de afscheidnemende Boonen, prijkt John Degenkolb als topfavoriet voor de zege in Parijs Roubaix. De Duitser van Trek-Segafredo rijdt een sterk voorjaar, met onder meer een zevende stek in Milaan Sanremo en de Ronde van Vlaanderen en liet de voorbije jaren al zien dat Roubaix een koers voor hem is. Vorig jaar kon Degenkolb door een blessure aan zijn vinger zijn titel niet verdedigen, dit jaar zal hij er weer staan en opnieuw naar de zege hengelen.

Degenkolb Roubaix 2017

* Niki Terpstra
Niki Terpstra weet ook wat winnen in Parijs Roubaix is. Een solo op zes kilometer van de meet op de Vélodrome resulteerde in de grootste overwinning van zijn carrière en waarom zou het dit jaar niet anders kunnen zijn? We schetsen een scenario: Alle ogen zullen gericht zijn op Quick-Step Floors kompaan Boonen en op een onoplettendheid van de rivaliserende kleppers steelt Niki de show. Wij tekenen ervoor!

Joker: Oliver Naesen
De 28-jarige Oliver Naesen is één van de revelaties van dit wielervoorjaar en in onze ogen de grootste outsider voor Parijs-Roubaix. Indien u een verrassing wil inzetten voor uw wielerpronostiek en de kopman van AG2R-Mondiale nog niet heeft ingezet is dit mogelijk een goud haantje. Stak alle kasseikoersen zijn neus aan het venster en is zelf redelijk overtuigd van een succes in de Helleklassieker.

Favorieten Parijs Roubaix 2017 volgens Voorjaarsklassiekers.be
***** Peter Sagan
**** Greg van Avermaet
*** Tom Boonen
** John Degenkolb
* Niki Terpstra
Joker: Oliver Naesen

 

Parijs Roubaix 2016

Zondag 10 april 2016 wordt Parijs Roubaix voor de 114e maal verreden. Traditiegetrouw wordt Parijs Roubaix een week na de Ronde van Vlaanderen verreden en vaak kan tijdens of na ‘de Ronde’ de superfavoriet voor Roubaix worden aanwezen. Door de jaren heen zijn er al behoorlijk wat klasbakken die er met de Dubbel vandoor zijn gegaan: de Ronde en Roubaix winnen binnen de week.

De legendarische coureur Roger de Vlaminck, tevens met Tom Boonen recordhouder met vier zeges, wist in 1977 de dubbel te pakken. Meest recente dubbels komen op naam van Peter van Petegem in 2003, Tom Boonen (2005 en 2012) en Fabian Cancellara (2010 en 2012).

Voorbeschouwing Parijs Roubaix 2016

Daags voor Parijs Roubaix 2016 zullen we op deze pagina een uitgebreide voorbeschouwing presenteren op ‘De hel van het Noorden’. Vorig jaar ging de zege naar John Degenkolb. De Duitser van Giant-Alpecin won op het Vélodrome de sprint van zeven man. Nederlander Lars Boom werd vierde.

Degenkolb Parijs Roubaix

Parcours Parijs Roubaix 2016

Parijs Roubaix 2016 kent een lengte van 257,5 kilometer, waarvan 52,8 kilometer over kasseien, honderd meter meer dan vorig jaar. De coureurs zullen 28 kasseistroken moeten trotseren, met elk hun eigen meegegeven moeilijkheidsgraad.
Vanaf de start in Compiègne staat het peloton een kleine 100 kilometer normaal wegdek te wachten, maar op 159,5 kilometer van de meet in Roubaix volgen 27 sectoren met kasseistroken. Het Bos van Wallers-Arenberg (met een lengte van 2,4 kilometer), Mons-en-Pévèle (3 kilometer lang) en Carrefour de l’Arbre (2,1 kilometer lang) zijn vanwege de lengte en de slechte staat de meest beruchte kasseien en genieten de vijf sterren status.

Vooral op de laatstgenoemde kasseistrook is het voor elke volleerde wielrenner niet te doen; de kasseien liggen werkelijk schots en scheef op de weg en zijn onder geen enkele weersomstandigheden te berijden. Bij een regenachtige dag zullen ze superglad aanvoelen, bij een droge, warme dag zullen ze ontegenzeggelijk veel stof doen opwaaien – dat altijd tot benauwde situaties leidt. Mede doordat deze laatste strook op achttien kilometer van de finish ligt, is deze strook de traditionele opmaat voor de finale van de koers. Gefinisht wordt er op de mytische piste in Roubaix.

Kasseien Parijs Roubaix 2016

27. Troisvilles (km 98,5 – 2200 m) +++
26. Viesly (km 105 – 1800 m) +++
25. Quievy (km 107,5 – 3700 m) ++++
24. Saint-Python (km 112,5 – 1500 m) ++
23. Vertain (km 120,5 – 2300 m) +++
22. Capelle-Ruesnes (km 127 – 1700 m) +++
21. Quérénaing – Maing (km 137,5 – 2500 m) +++
20. Monchaux-sur-Ecaillon (km 141 – 1600 m) +++
19. Haveluy (km 154 – 2500 m) ++++
18. Trouée d’Arenberg (km 162 – 2400 m) +++++
17. Wallers – Hélesmes, dit “Pont Gibus” (km 168 – 1600 m) +++
16. Hornaing (km 175 – 3700 m) ++++
15. Warlaing – Brillon (km 182,5 – 2400 m) +++
14. Tilloy – Sars-et-Rosières (km 186 – 2400 m) ++++
13. Beuvry-la-Forêt – Orchies (km 192,5 – 1400m) +++
12. Orchies (km 197,5 – 1700 m) +++
11. Auchy-lez-Orchies – Bersée (km 203,5- 2700 m) ++++
10. Mons-en-Pévèle (km 209 – 3000 m) +++++
9. Mérignies – Avelin (km 215 – 700 m) ++
8. Pont-Thibaut (km 218 – 1400 m) +++
7. Templeuve – Moulin de Vertain (km 224,5 – 500 m) ++
6. Cysoing – Bourghelles (km 231 – 1300 m) +++
Bourghelles – Wannehain (km 233,5 – 1100 m) +++
5. Camphin-en-Pévèle (km 238 – 1800 m) ++++
4. Le Carrefour de l’Arbre (km 240,5 – 2100 m) +++++
3. Gruson (km 243 – 1100 m) ++
2. Hem (km 249,5 – 1400 m) ++
1. Roubaix (km 256,5 – 300 m) +

Favorieten Parijs Roubaix 2016

Nu de uiterst spectaculair verlopen Ronde van Vlaanderen achter de rug is, kunnen we vooruitblikken naar Parijs Roubaix.

Welke kasseispecialisten zijn de absolute favorieten voor de eindzege in Parijs Roubaix 2016?

***** Peter Sagan
Met het straffe nummer van Peter Sagan in de Ronde van Vlaanderen is hij de te kloppen man in Parijs Roubaix 2016. De manier waarop hij samen met Michal Kwiatkowski vlak voor de Oude Kwaremont wegreed. De demarrage op de Paterberg. Zijn indrukkende solo naar Oudenaarde. Peter Sagan is de beste coureur van het moment en zoals hij de Ronde van Vlaanderen won, zou hij dat in Parijs Roubaix ook moeten kunnen. Kan de Slowaak na de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen ook Parijs Roubaix winnen en de Dubbel veroveren?

Sagan Parijs Roubaix 2016

**** Fabian Cancellara

Dat Fabian Cancellara in zijn laatste optreden in Vlaanderens Mooiste niet met de bloemen kon zwaaien had hij aan zichzelf te danken. Natuurlijk was Sagan de man van de dag, maar de finale was anders gelopen als Spartacus Sagan en Kwiatkowski had gevolgd, toen zij op het vlakke wegreden. En hij had het zeker gekund. Hij wijdte het zelf aan “een verslapping van één seconde”. Dat Cancellara geen afscheid kon nemen met een vierde overwinning in de Ronde raakte hem. ‘De Ronde is “mijn” koers’, stelde de Zwitser na afloop. Kan Cancellara zichzelf revancheren en zondag in Roubaix afscheid nemen met een vierde kassei?

*** Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke eindigde zondag in de 100e Ronde van Vlaanderen derde achter Sagan en Cancellara en ook in een voorbeschouwing met favorieten scharen wij hem als derde grote favoriet achter de Slowaak en de Zwitser.

Favorieten Parijs Roubaix 2016

** Zdenek Stybar

Verleden jaar werd Zdenek Stybar tweede achter de dit jaar afwezige Degenkolb en verschijnt dit jaar met maar één doen aan de start: winnen en Etixx-Quick Step eindelijk een overwinning schenken waar de mannen van Patrick Lefevre zo naar hunkeren. Hoewel Tom Boonen zondag de uiteindelijke kopman is, zal Stybar met zijn verleden als veldrijder en vermogen om over de kasseien te dokkeren hier zo maar met de zege kunnen lopen.

* Niki Terpstra
Naast Stybar is Niki Terpstra bij Etixx-Quick Step de schaduwkopman achter Boonen. De winnaar van Parijs Roubaix in 2014 stak in de Ronde van Vlaanderen zijn neus aan het venster, maar kon op het moment dat er toe ging de grote jongens niet volgen. Wat kan de Nederlander op de kasseien in Roubaix?

Outsiders: Lars Boom
Met Terpstra is Lars Boom de grootste Nederlandse favoriet. De coureur van Astana trapte in de Ronde van Vlaanderen al flink in de boter, maar door viermaal(!) lek te rijden kwam Boom niet verder dan plaats elf. Kan de oud-veldrijder net als in de Tour de France van 2014 opnieuw een kasseienmonument winnen?

Favorieten Parijs Roubaix 2016 volgens Voorjaarsklassiekers.be:
***** Peter Sagan
**** Fabian Cancellara
*** Sep Vanmarcke
** Zdenek Stybar
* Niki Terpstra
Outsiders: Lars Boom

 

Voorbeschouwing Parijs Roubaix 2015

Ondanks dat de afwezigheid van de geblesseerde Tom Boonen en Fabian Cancellara een zeer groot gemis voor een wielermonument als Parijs-Roubaix is, staan zondag 15 april aanstaande genoeg grote namen op het deelnemersveld – waarvan er veel een absolute doel hebben gemaakt om Parijs Roubaix 2015 te winnen.

Alexander Kristoff is momenteel de beste renner in koers en is zondag in Parijs Roubaix dan ook de te kloppen man. Woensdag won de Noor in de Scheldeprijs zijn zesde koers in acht dagen en zondag zal hij starten met het doel om de Dubbel in de wacht te slepen. De coureur van Katusha, die voor zijn overwinning in de 99e Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag, vorig jaar ook al het monument Milaan Sanremo op zijn naam schreef, gaf zelf aan dat de vlakke kasseien van Roubaix hem minder liggen – maar wie zal Kristoff zondag van een zege kunnen houden?

Kijkende naar de grootste concurrenten van Kristoff, komen we al gauw uit bij Etixx-Quick Step. Hoewel het equipe van Patrick Lefevre dit seizoen grossiert in tweede plaatsen, hebben zij al de nodige overwinningen op zak – onder andere de voorjaarsklassiekers Kuurne Brussel Kuurne en Strade Bianche. De laatstgenoemde koers werd gewonnen door Zdenek Stybar, die afgelopen zondag in de finale van de Ronde van Vlaanderen tekort kwam om mee te strijden voor de overwinning. De Tsjech zal aankomende zondag samen met Niki Terpstra het kopmanschap gaan delen – en kennen met Stijn Vandenbergh een derde troef.

Terpstra won Parijs Roubaix vorig jaar op formidabele wijze en zal er alles aan willen doen om zijn sterke vormpeil willen omzetten in een prachtige overwinning. De Noord-Hollander reed eerder dit jaar in de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en afgelopen zondag in Vlaanderens Mooiste zeer sterk – maar moest telkens genoegen nemen met de tweede plaats. Kan Terpstra zondag zijn titel met succes verdedigen?

Parijs Roubaix 2015

Naast Quick Step komt ook Team Sky met een ijzersterk blok naar de Hel van het NoordenSir Bradley Wiggins rijdt zondag zijn allerlaatste profwedstrijd in het wegwielrennen en komt maar met één missie naar Noord-Frankrijk: de hellenklassieker op zijn naam schrijven. De voorbereiding van de Brit werd door een valpartij en een pijnlijke knie in de Ronde van Vlaanderen, maar met de steun van van onder andere Ian Stannard en Geraint Thomas, die respectievelijk de Omloop het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke op hun naam schreven, zal Sky meerdere troeven kunnen uitspelen.

Sep Vanmarcke zal zich aanstaande zondag willen revancheren van een zeer matige optreden in de Ronde van Vlaanderen. De kopman van LottoNL-Jumbo moest passen op de Kruisberg, waarna hij niet meer naar het voorste peloton kon rijden en genoegen moest nemen met een 53e plaats. Voor Vanmarcke, die eerder dit jaar al top tien reed in de Omloop het Nieuwsblad, Strade Bianche, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, is het aanstaande zondag de laatste kans om het voorjaar nog succesvol te maken. Kan hij zijn puike vorm herpakken en zijn eerste monument veroveren?

Die andere Belg die ook dit voorjaar weer in puike vorm verkeert, maar nog geen monument op zijn naam wist te schrijven is Greg van Avermaet. De Belg is de absolute kopman bij BMC Racing en zal opnieuw een poging wagen om dan eindelijk eens een topklassieker te winnen. Van Avermaet werd dit jaar zesde in de Omloop het Nieuwsblad, tweede in de Strade Bianche en afgelopen zondag derde in de Ronde van Vlaanderen en heeft met de Italiaan Daniel Oss en de Luxemburger Jempy Drucker twee knechten die tot diep in de finale hun mannetje kunnen staan.

Hardrijder en spurter van nature John Degenkolb prijkt eveneens hoog in de rij der favorieten, aangezien de Duitser eerder aankondigde een doel van Parijs-Roubaix te hebben gemaakt. De kopman van Giant Alpecin won afgelopen maart op sublieme wijze de spurt in La Primavera en weet dus hoe je een monument moet winnen. Kan Degenkolb ook toeslaan in de hellenklassieker?

Lars Boom is zondag één van de outsiders voor een overwinning in Parijs Roubaix. De renner van Astana won vorig jaar de mini Parijs Roubaix-etappe in de Tour de France en reed de voorbije drie jaren op rij naar een top twintig klassering en heeft eveneens zijn zinnen gezet op het monument. De missie van Boom zal dezelfde zijn als van Terpstra: wegrijden op een kasseistrook en soleren naar de piste op de Vélodroom. Boom liet al zien dat zijn vormpeil met de week groter wordt en reed in de Ronde van Vlaanderen naar een zesde plaats. Kan Boom zijn kunstje van afgelopen zomer herhalen?

Peter Sagan toonde afgelopen zondag met een vierde plaats in de Vlaanderens Mooiste aan dat zijn vormpeil eveneens richting zijn piek begint te komen. De Slowaak viel faliekant door het ijs in de Strade Bianche en de E3 Harelbeke, werd daartussen op macht geklopt in Milaan Sanremo en reed vorig jaar pas zijn eerste Parijs Roubaix, waar hij zesde werd. Is de kopman van Tinkoff-Saxo gegroeid en kan hij zijn eerste klassieker van 2015 winnen?

Bij Lotto-Soudal rekenen ze op Jürgen Roelandts en Tiesj Benoot, die afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen respectievelijk achtste en vijfde eindigen en Stijn Devolder is bij de afwezigheid van Cancellara de aangewezen kopman bij Trek Factory Racing.

Tot slot zijn er nog enkele renners die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Oudgedienden Sylvain Chavanel, Björn Leukemans, Luca Paolini  Filippo Pozzato en Björn Leukemans zijn hier voorbeelden van, maar ook Sebastian Langeveld en Edvald Boasson Hagen zullen hun neus aan de venster willen steken en hun voorjaar willen redden met succes.

Favorieten Parijs Roubaix 2015

**** Alexander Kristoff
*** Niki Terpstra, Sep Vanmarcke
** Zdenek Stybar, Lars Boom, John Degenkolb
* Bradley Wiggins, Greg van Avermaet, Peter Sagan, Geraint Thomas

Parijs Roubaix

Parijs Roubaix 2014

De 112e editie van de Hel van het Noorden ging de boeken in als droog en stoffig. Maar ook met een rood wit blauw randje; het was Niki Terpstra die zijn kunststukje van een aantal weken in eerder Dwars door Vlaanderen herhaalde: wegrijden uit de kopgroep op enkele kilometers van de meet en solo aankomen op de wielerbaan in Roubaix.

Na diverse speldenprikken op de achtentwintig kasseistroken van het wielermonument, werd diep in de finale een kopgroep gevormd met veelal grote namen. Omega Pharma Quick Step waren met kopman Tom Boonen, Terpstra en Zdenek Stybar sterk vertegenwoordigd, maar ook Fabian Cancellara (die een week eerder de Ronde van Vlaanderen won en zinspeelde op de Dubbel), de ijzersterke Sep Vanmarcke, John Degenkolb en Peter Sagan zaten erbij.

Het was echter geen Boonen die toesloeg. Ook Cancellara kreeg zijn zin niet en Vanmarcke – die vorig jaar ook al dichtbij was met een tweede plaats – liet zich eveneens verrassen. Het was de taaie Noord-Hollander Terpstra die op zes kilometer aanviel en doordat in de achtervolging de samenwerking ontbrak groeide zijn voorsprong tot twintig seconden. Terpstra werd niet meer bijgehaald, waardoor hij de grootste overwinning uit zijn carrière kon boeken.


2 Responses to Parijs Roubaix

  1. JOOS Freddy

    Het zou spijtig zijn moest Wanty Groupe Gobert geen wildcard krijgen voor Parijs -Roubaix.Deze ploeg heeft al genoeg bewezen over een paar kloeke kasseistampers te beschikken.

  2. Eric Legrand

    Een wildcard, is niet altijd evident, maar in dit geval zou het moeten mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>