browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Voorbeschouwing Milaan San Remo 2014

Voorbeschouwing Milaan San Remo 2014

Hier vindt u de voorbeschouwing Milaan San Remo 2014 geschreven door de redacteuren van Voorjaarsklassiekers.be

Parcours Milaan San Remo 2014

Aanvankelijk zouden de deelnemende renners zondag 23 maart 2014 voor het eerst de Pompeiana bedwingen. Deze klim kent een gemiddelde stijgingspercentage van 5% en is met een tussenstuk van 500 meter aan gemiddeld 12% een ware kluif voor sprinters, gezien de klim tussen de Cipressa en de Poggio – in de finale van de koers – zou worden gevoegd. Medio februari is echter, op advies van de lokale autoriteiten, de Pompeiana geschrapt uit het parcours. Reden: door aardverschuivingen zijn de wegen naar de top van de koers in zeer slechte staat en kan de veiligheid van de renners niet worden gegarandeerd. Het parcours van de koers is nu identiek aan die in 2007, toen Oscar Freire de oppermachtigst in de sprint was. Milaan San Remo 2014 zal na alle waarschijnlijkheid een sprintersbal worden. De organisatie gaf aan de Pompeiana in 2015 weer in het parcours te voegen.

Parcours Milaan San Remo 2014
Profiel van het parcours Milaan San Remo 2014

Prognose Milaan San Remo 2014

Door de meest recente wijziging in het parcours, is Milaan San Remo getransformeerd van de meest zware editie ooit naar een sprintersbal. Hoewel La Primavera elk jaar een koers op zich is – waar menig bookmaker geheel mis zat met zijn voorspellingen – lijkt de kans groot dat het net als zes van de voorgaande zeven edities zal uitdraaien op een sprint.

De Capo Melo, de Capo Cervo en de Capo Berta, door de Italianen liefkozend “De drie Capi” genaamd, is de traditionele aanloop naar de finale. Het zal wellicht pas echt koers zijn als de Cipressa wordt aangedaan, al of de Poggio di Sanremo echt gaan losbarsten. Deze beklimming, met de hoogste punt op zes kilometer van de meet in San Remo, is bijna vier kilometer lang en heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 3,7 procent. Mede door het geringe stijgingspercentage – en dus door het ontbreken van de Pompeiana – wordt een massasprint op het boulevard in San Remo onvermijdelijk.

 

Cipressa Poggio

Voorbeschouwing Milaan San Remo 2014

Ondanks dat het parcours van Milaan San Remo 2014 wel heel erg de neiging naar een massasprint heeft, zal ook tijdens de editie van dit jaar na 298 kilometer koers alles anders kunnen zijn. Door de jaren heen heeft menig bookmaker het totaal mis gehad. De vraag reist dan ook: wordt het een topsprinter, een klassieke renner of een verrassing?

Peter Sagan zal bij menig voorspeller de absolute topfavoriet zijn. De klasbak van Cannondale, die anderhalve week tweede werd in Strade Bianche, en vorig jaar in MSR eveneens tweede – heeft zijn zinnen gezet op een monument.  De Duitser Gerald Ciolek, die vorig jaar alles en iedereen verraste door Sagan in de sprint te kloppen, zal met trots en zelfvertrouwen in zijn tricot met nummer 1 aan de start verschijnen – het is nog maar de vraag of hij opnieuw een grote zege kan behalen. Iemand die al wel aantoonde meerdere malen op rij een monument te winnen is de klassieke klasbak Fabian Cancellara. Hoewel al meerdere malen succesvol in de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix – Spartacus wacht sinds 2008 op zijn tweede overwinning in San Remo.

Milaan San Remo kanshebbers

Een andere krachtpatser die weet wat winnen in Milaan San Remo is de Australiër Simon Gerrans, die de Zwitser Cancellara in 2012 klopte in de spurt. Zijn land- en teamgenoot Matthew Goss, die zegevierde in 2011, zal met hem de speerpunt van Orice GreenEDGE zijn.

Als er zondag wordt gesprint, zal Mark Cavendish de gedoodverfde favoriet zijn. De Brit zegevierde in 2009 en heeft sinds de parcourswijziging aangekondigd om te winnen. Voor de spurter van Omega Pharma Quick Step zal het nu of nooit meer zijn.

Bij een massasprint zal ook de Duitser André Greipel, die een hele formatie om zich krijgt gebouwd, zinnen hebben op een zege en daarbij mogen we Giant-Shimano kopman John Degenkolb ook niet vergeten. De Nederlandse formatie heeft met het thuis laten van Marcel Kittel een gehele ploeg om puncher Degenkolb gebouwd. Ook Arnoud Démare, Gianni MeersmanAlexander KristoffDarrel ImpeyJosé Rojas Gil,Michael Matthews en Sacha Modolo zijn namen die u bij een spurt vooraan kunt verwachten.

Tot slot zijn er een heel rijtje renners te noemen, die altijd in staat zijn om hoog te eindigen in een topklassieker. Luca PaoliniFilippo PozzatoPhillipe Gilbert en Geraint Thomas zijn hier enkele voorbeelden van, maar ook ronde renner Vicenzo Nibali zal willen schitteren in eigen land. Omloop Het Nieuwsblad runner up Greg van Avermaet, Omega Pharma hardrijder Niki Terpstra, kersverse Strade Bianche winnaar Michal Kwiatkowski  en Tom-Jelte SlagterDiego Ulissi en Edvald Boasson Hagen, Taylor Phinney en Omloop winnaar Ian Stannard  lieten de afgelopen weken zien in puike vorm te zijn.

Favorieten Milaan San Remo 2014

**** Peter Sagan
*** Mark Cavendish, John Degenkolb
** Fabian Cancellara, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen
* Gerald Ciolek, André Greipel, Phillipe Gilbert, Michal Kwiatkowski


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>