browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kuurne Brussel Kuurne

uurne Brussel Kuurne werd maar liefst 52 maal gewonnen door een Belg en de vorig jaar gestopte Tom Boonen is samen met zijn landgenoten Valere Olivier, Leon Van Daele, Jef Planckaert, Roger De Vlaeminck en Walter Planckaert recordhouder met drie zeges.

Kuurne Brussel Kuurne 2015

Kuurne Brussel Kuurne 2018

Zondag 25 februari 2018 staat de 70e editie van Kuurne Brussel Kuurne op het programma. Kuurne staat geheel volgens traditie een dag na de Omloop het Nieuwsblad op de kalender en is de afsluiter van het Vlaamse Openingsweekend.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2018

Vaak eindigde Kuurne Brussel Kuurne in een massaspurt, we verwachten dan ook hoofdrollen voor de snelle mannen. Daags voor Kuurne blikken we vooruit een overzicht van de favorieten voor de eindzege in De Kuurne Brussel Kuurne 2018. Ook zult u enkele tips krijgen voor uw wielerpronostiek en/of Voorjaarsklassiekers-poule.

Parcours Kuurne Brussel Kuurne 2018

Kuurne-Brussel-Kuurne 2018 kent ruim 200 kilometer over Vlaamse wegen, met daarin twaalf hellingen, met onder andere de Oude Kwaremont. De twaalfde en laatste helling is de Nokereberg en ruim twintig kilometer daarna zal de streep voor het eerst worden gepasseerd – waarna nog twee lokale rondes (van ongeveer 15 kilometer) worden aangedaan. Welke sprinttrein zal hier de hoogste ogen gooien?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2018

Vorig jaar wist Peter Sagan (BORA-hansgrohe) Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam te schrijven, door in een overgebleven groep van vijf de sprint te winnen. De wereldkampioen toonde zich de rapste en bleef Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), de winnaar van 2016 en Luke Rowe (Sky) voor.

In die editie van 2016, verraste Stuyven vriend en vijand door het jagende peloton voor te blijven en solo te finishen. Indien er geen extreme weer- en windverwachtingen worden voorspelt, zal Kuurne Brussel Kuurne 2018 weer een spurt worden. Wie zijn favoriet voor de editie van 2018?

Kuurne Brussel Kuurne 2018

Uitslag Kuurne Brussel Kuurne 2017

1 Peter Sagan (BORA – hansgrohe) 4:37:49
2 Jasper Stuyven (Trek – Segafredo) ,,
3 Luke Rowe (Team Sky) ,,
4 Tiesj Benoot (Lotto Soudal),,
5 Matteo Trentin (Quick-Step Floors) ,,
6 Arnaud Démare (FDJ) 0:06
7 Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) ,,
8 Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) ,,
9 Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) ,,
10 Baptiste Planckaert (Team Katusha – Alpecin) ,,

Kuurne Brussel Kuurne Sagan

Kuurne Brussel Kuurne 2017

De 29e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne staat op zondag 26 februari 2017 op het programma. Geheel volgens traditie staat de Vlaamse voorjaarsklassieker de negende zondag van het jaar op de kalender, een dag na de Omloop het Nieuwsblad. Ook in 2017 vormen de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne het decor van het openingsweekend van een rij aan klassiekers.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2017

Hoewel “KBK” doorgaans een echte sprintersbal is, soleerde Jasper Stuyven in de editie van 2016 naar de zege. De Belg van Trek-Segafredo viel met succes aan – hij demarreerde uit de kopgroep bestaande uit zestien man – en pakte zo zijn eerste echte zege in een klassieker. Wat wordt het verloop van Kuurne Brussel Kuurne 2017 en wie zijn er favoriet voor de zege?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2017

***** Alexander Kristoff
**** Peter Sagan
*** Edward Theuns
** Dylan Groenewegen
* Jasper Stuyven
Joker: Luke Row

Kuurne Brussel Kuurne 2016

Zondag 28 februari 2016 staat de 68e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. De start van Kuurne-Brussel-Kuurne 2016 is traditiegetrouw vanaf de Renbaan in Kuurne en  zal na negen hellingen en een lengte van 196 kilometer kennen.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2016

Op deze pagina zullen wij een voorbeschouwing op Kuurne Brussel Kuurne 2016 presenteren, met daarbij een beschrijving van het parcours, favorieten voor de zege in Kuurne-Brussel-Kuurne 2016 en deelnemende ploegen. Vorig jaar ging Mark Cavendish met de zege lopen, toen hij de latere Man van het Klassieke Voorjaar Alexander Kristoff klopte in de sprint. Italiaan Elia Viviani werd derde voor Belg Tom Van Asbroeck.

Kuurne Brussel Kuurne 2016

Parcours Kuurne Brussel Kuurne 2016

Na de traditionele start op de renbaan in Kuurne liggen er tien hellingen op de renners te wachten. Dat is er één meer dan in 2015. De nieuwkomer is Mont de l’Enclus, ofwel de Kluisberg, na 124 kilometer. Van de dik 200 kilometers zijn de laatste 50 kilometers vlak, waardoor een massasprint ook in Kuurne Brussel Kuurne 2016 onafwendbaar is.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2016

Één ding is zeker: Mark Cavendish zal zichzelf niet opvolgen in Kuurne Brussel Kuurne 2016, zijn team Dimension Data for Qhubeka is niet present in het Vlaams openingsweekend. Ook zijn rivaal André Greipel is afwezig in Kuurne. De 33-jarige Duitser kwam in de Ronde van Algarve ten val en moet geblesseerd afhaken. Toch kan de organisatie op een heel rij spurters van naam rekenen. Wie zijn de favorieten voor de zege in Kuurne Brussel Kuurne 2016?

***** Alexander Kristoff

Alexander Kristoff is de man in vorm op dit moment en vanuitgaande dat er weer gaat worden gesprint is de ijzersterke Noor de te kloppen man. Vorig jaar eindigde hij achter de dit jaar afwezige Mark Cavendish als tweede in Kuurne Brussel Kuurne, maar gezien hij dit jaar in Oman en Qatar al vijf zeges in de wacht sleepte – is hij de allergrootste kanshebber.

**** Tom Boonen

De grootste concurrentie voor Kristoff zal komen van het Etixx-Quick Step equipe met kopman Tom Boonen als vooruitgeschoven man. Zijn motivatie is sterk afhankelijk van het verloop van de koers van zaterdag in de Omloop, maar als er zondag hard wordt gekoerst is Boonen één van de favorieten. De 35-jarige Kempenaar is met drie zeges alleen recordhouder van Kuurne-Brussel-Kuurne, die hij wist te winnen in 2007, 2009 en 2014.

*** Elia Viviani

Elia Viviani kan ook tot de favorieten voor de zege in KBK 2016 worden gerekend. Enerzijds omdat de 27-jarige coureur van Team Sky hier verleden jaar derde werd, anderzijds omdat de Italiaan in de Tour de San Luis en in Oman al zijn rappe benen toonde – en resulteerde in zijn eerste overwinning. Wat kan Viviani zondag in Kuurne?

** Arnaud Démare

Arnaud Démare boekte in La Méditerranéenne zijn eerste seizoensoverwinningen en in het aankomend openingsweekend is hij voor FDJ de vooruitgeschoven man. De 24-jarige Fransman wist in de Omloop al tweemaal een top-10 klassering te behalen. Zijn beste prestatie in Kuurne is een vierde plaats in 2012.

* Peter Sagan

Voor de 26-jarige wereldkampioen Peter Sagan wordt het zijn eerste Kuurne Brussel Kuurne. Alleen al om zijn regenboogtrui verdiend de flamboyante Slowaak een ster, al zegt hij zelf er pas vanaf Milaan Sanremo te willen staan. Wat kan de wereldkampioen in zijn eerste Kuurne Brussel Kuurne?

Outsider: Caleb Ewan

De joker en outsider voor Kuurne Brussel Kuurne 2016 is in onze ogen Caleb Ewan. De piepjonge Australiër heeft al vier zeges in het prille wielerseizoen en trekt daarom met vertrouwen naar Vlaanderen. Wat kan De Nieuwe McEwen in de kasseiklassiekers klaarspelen?

Topfavorieten Kuurne Brussel Kuurne 2016 volgens Voorjaarsklassiekers.be:

***** Alexander Kristoff
**** Tom Boonen
*** Elia Viviani
** Arnaud Démare
* Nacer Bouhanni
Outsider: Caleb Ewan

Kuurne Brussel Kuurne 2015

Tijdens Kuurne Brussel Kuurne 2015, die klokslag 12:00 uur op de Kuurse Renbaan van start zal gaan, zullen de renners negen hellingen moeten beklimmen. Mede doordat de laatste helling op ruim 50 kilometer van de finish ligt, zullen de sprinters vaak zegevieren aan de Brugsesteenweg te Kuurne.

Tijdens Kuurne Brussel Kuurne zullen de hellingen Edelare, La Houppe, Kanarieberg, Kruisberg, Cote du Trieu, Oude Kwaremont, Tiegemberg, Holstraat, Nokereberg worden aangedaan.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2015

Zondag 1 maart 2015 zal voor de 67e keer de wielerklassieker Kuurne Brussel Kuurne worden verreden. De klassiekers, die geldt als revanche voor degene die faalden in de Omloop, is vaak een sprintersbal, maar heeft door de jaren heen diverse type renners als winnaar gekregen. Dit kwam mede door het aantal zware hellingen, maar ook door de weersomstandigheden. Diezelfde omstandigheden gooiden in 2013 roet in het eten; door zware sneeuwval in west- en oost-Vlaanderen moest de organisatie de koers helaas afgelasten.

Parcours Kuurne Brussel Kuurne 2015

De 67e editie van Kuurne Brussel Kuurne zal in de finale een een nieuw parcours kennen. In de twee plaatselijke ronden van 16 kilometer elk, rond de Brugsesteenweg in Kuurne, is vanaf dit jaar de Budabrug in Kortwijk opgenomen. De 196 kilometer tellende klassieker zal geheel volgens traditie starten op de renbaan in Kuurne, waarna negen hellingen worden aangedaan. De laatste van deze hellingen, de Nokeberg, wordt op dik vijftig kilometer van de meet aangedaan waardoor de koers ook dit jaar wellicht voer voor sprinters zal worden.

Prognose Kuurne Brussel Kuurne 2015

Afhankelijk van het resultaat van de renners in de Omloop het Nieuwsblad, kunnen de favorieten voor Kuurne Brussel Kuurne worden aangewezen. Volgens traditie zullen zij die in de Omloop sterk reden, maar in de finale moesten passen, in Kuurne Brussel Kuurne wél de eindzege willen binnenslepen. De coureurs die tijdens de Omloop het Nieuwsblad in de prijzen vielen, zullen of Kuurne schrappen of de benen opnieuw testen. Mede doordat de laatste helling op ruim 50 kilometer van de meet ligt, verwachten wij een spurter als winnaar.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2015

Titelverdediger Tom Boonen prijkt bovenaan het lijstje der favorieten voor de eindzege in Kuurne Brussel Kuurne 2015. De kopman van Etixx-Quick Step Boonen kan tijdens Kuurne Brussel Kuurne 2015 de enige recordhouder worden met vier zeges.

Kuurne Brussel Kuurne 2015

Naast Boonen hebben ook de topsprinters Mark Cavendish, André Greipel, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Bryan Coquard, Elia Viviani, Tyler Farrar en Yauheni Hutarovich hun toezegging aan de organisatie gegeven en ook klassieke renners Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert en Bradley Wiggins geven acte de présence.

Lees ook hier de voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2014 terug.

Grootste kanshebbers Kuurne Brussel Kuurne 2015 volgens Voorjaarsklassiekers.be

**** Tom Boonen
*** Alexander Kristoff, Mark Cavendish
** André Greipel, Moreno Hofland, Elia Viviani,
* Arnaud Démare, Bryan Coquard, Tyler Farrar, Yauheni Hutarovich

Deelnemerslijst Kuurne Brussel Kuurne 2015

Zodra de deelnemerslijst Kuurne Brussel Kuurne 2015 definitief is, zal dat op Voorjaarsklassiekers.be worden geplaatst. Onderstaande renners hebben al aangekondigd te starten in Kuurne:

WorldTour ploegen
AG2R La Mondiale, BMC, Etixx–Quick-Step, FDJ.fr, IAM Cycling, Katusha, Lotto Soudal, LottoNL-Jumbo, Sky

ProContinentale ploegen
Bora-Argon 18, Bretagne-Séché Environnement, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis, Europcar, MTN-Qhubeka, Nippo-Vini Fantini, Roompot, SouthEast, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert

Continentale ploegen
An Post-Chain Reaction, CCT p/b Champion System, Team 3M, Veranclassic-Ekoi, Wallonie-Bruxelles


2 Responses to Kuurne Brussel Kuurne

  1. EdjeTourmaletje

    Ik heb er weer zin in. Mijn topfavoriet is Greipel, maar ook een jongen als Kristoff zou er wel eens met de zege van dor kunnen gaan.

  2. Berggeit1988

    Dank voor je antwoord EdjeTourmaletje. Wij hebben er ook zin in! Voor de échte voorbeschouwing verwijzen we je graag naar de voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>