browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Milaan San Remo 2014 wellicht zonder Pompeiana

Posted by on februari 15, 2014

Als het aan de lokale politie ligt zal de Pompeiana niet worden opgenomen in Milaan San Remo 2014. Zij gaven een negatief advies aan de organisatie omwille de veiligheid van de renners. Eind vorig jaar werd door de koersdirectie de Pompeiana nog met volle trots gepresenteerd. De klim heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 5%, en kent een tussenstuk van 500 meter aan gemiddeld 12%. Aangezien de klim is gevoegd tussen de Cipressa en de Poggio – in de finale van de koers – werd het als een van de scherprechters gezien.

“De Pompeiana is een klim op smalle, kronkelende wegen zonder vangrails. Bovendien tastte het slechte weer de helling nog extra aan, en is de afdaling er zowaar nog erger aan toe. Totaal ongeschikt dus om een peloton van 200 renners op te sturen. Het ziet er niet goed uit”, aldus Michele Russo, de verantwoordelijke voor wegen en verkeer in de provincie. “Daarom gaven wij de organisatie een negatief advies.”

De koersdirectie en organisators van Milaan San Remo wilden nog geen uitspraak doen en hielden zich vrij van reactie. Dat zij snel moeten handelen is een gegeven, de koers La Primavera staat zondag 23 maart 2014 op het programma.

Lees hier meer over Milaan San Remo 2014.

Milaan San Remo 2014

De eindsprint van de editie van vorig jaar in Milaan San Remo, Gerald Ciolek klopt Fabian Cancellara en Peter Sagan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *