Kittel niet, Cavendish wel in Milaan San Remo 2014

Waar topsprinter Marcel Kittel vandaag aangaf bij zijn besluit te blijven, door niet te starten in Milaan San Remo, nu de beklimming de Pompeiana definitief is geschrapt uit het parcours van de editie van dit jaar, gaf zijn grote rivaal van de Tour de France van 2013 aan wél aan de start te verschijnen. De ploegleider van Mark Cavendish bevestigde vandaag dat zijn topspurter op zondag 23 maart met maar één doel aan de start verschijnt: zijn kunstje van 2009 herhalen, toen hij in de straten van San Remo Heinrich Haussler op de meet klopte.

Milaan San Remo

Kan Mark Cavendish opnieuw zegevieren in Milaan San Remo?

Sprintersbal

Doordat de finale van Milaan San Remo 2014 geen Pompeiana bevat, wegens zeer slechte staat van de wegen naar de top uit de koers gehaald, en identiek is aan de editie van 2007 – toen spurter Oscar Freire de Primavera won – wordt het dit jaar een sprintersbal. Helaas zullen we nog moeten wachten op een nieuwe clash tussen Kittel en Cavendish, waar Milaan San Remo natuurlijk een geweldig decor voor zou zijn. De Duitser van Giant-Shimano, die vorig jaar tijdens de Tour de France Cavendish vier maal klopte, zal zijn reeds uitgestippelde programma niet aanpassen. Giant-Shimano heeft echter een andere Duitse klasbak in huis, die mogelijk een nóg grotere kanshebber is dan Kittel: John Degenkolb is in staat om na een straffe koers, dat we Milaan San Remo met een kleine 300 kilometer en veel hellingen met gerust mogen noemen, een punch eruit te gooien en te winnen in een monument als MSR.

Duitse kanshebbers

Naast Degenkolb verschijnt er met André Greipel een tweede Duitse favoriet voor de eindzege. Hoewel onzichtbaar afgelopen zondag in Kuurne Brussel Kuurne, moet Greipel met een geoliede trein van Lotto-Belisol een gooi kunnen doen naar de zege. Hij kan een voorbeeld gaan nemen aan zijn landgenoot Gerald Ciolek, die de koers vorig jaar zeer fortuinlijk wist af te maken door Peter Sagan en Fabian Cancellara te kloppen.

Of we opnieuw een Duitser met de bloemen in San Remo zullen zien, weten we over 20 dagen..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *